Stijlvolle orthopedische schoenen in Weert

Contact

Stijlvolle orthopedische schoenen in Weert

Contact

Stijlvolle orthopedische schoenen in Weert

Contact

Voldoet een aanpassing aan een confectieschoen met een steunzool niet meer? Of is zelfs een semi-orthopedische schoen niet effectief? Dan vragen uw voetproblemen om een andere aanpak. Een aanpak die werkt. U wilt immers snel weer klachtenvrij rondlopen. Orthopedische schoenen zijn dan dé oplossing. Orthopedie hoeft niet saai te zijn. Ook hier kunnen we wat moois van maken. Uzelf bepaalt in overleg met de orthopedisch schoenmaker het model en de kleur van uw schoenen.

Orthopedische schoenen naar uw wensen en smaak

Als uw voeten iets meer aandacht nodig hebben, wilt u graag de beste zorg. Orthopedische schoenen zijn schoenen die aan deze eis voldoen. Deze schoenen worden namelijk speciaal voor u op maat gemaakt. Wij hebben een eigen orthopedische schoenmakerij, al 60 jaar lang! Hierdoor leveren wij niet alleen een snelle service maar ook kwaliteit. Samen met een van onze medewerkers gaat u uw eigen orthopedische schoen creëren. Uw eigen leersoort; uw eigen kleur. Leuk toch? U kunt uw eigen schoen vanaf het begin samenstellen.
Wilt u graag meer weten over orthopedische schoenen? In onze folders leest u van alles over deze schoenen, van het gebruik tot aan het onderhoud.

Vallen orthopedische schoenen onder het eigen risico?
Ja, voor orthopedische schoenen geldt het eigen risico . Een reservepaar valt ook onder het eigen risico. 


Geldt er een eigen bijdrage?

Ja, voor orthopedische schoenen betaalt u een eigen bijdrage. Vanuit sommige aanvullende verzekeringen is er een vergoeding van de eigen bijdrage.
              - Bent u jonger dan 16 jaar, dan is de eigen bijdrage € 63,50.
              - Bent u 16 jaar of ouder, dan is de eigen bijdrage € 127,50.


Waar kunt u terecht?
U kunt terecht bij elke leverancier van orthopedische schoenen. Ook voor de aanpassing van gewone schoenen kunt u daar terecht.

Voor vergoeding heeft u een schriftelijke verwijzing nodig van uw medisch specialist hiermee kunt U zich bij ons aanmelden en verzorgen wij de verdere 

afhandeling met Uw verzekering.

Wanneer heeft u recht op vergoeding?
Wij beoordelen of u het beste bent geholpen met steunzolen, een advies voor goede schoenen, orthopedische schoenen of een aanpassing aan uw gewone schoenen.
Heeft u al orthopedische schoenen? Dan beoordeelt hij of die nog voldoen of dat deze beter vervangen kunnen worden.


Heeft u een verwijzing nodig?

- Ja, voor een eerste voorziening Orthopedische schoenen of semi orthopedische schoenen heeft U altijd een verwijssbrief nodig van de Medisch
   Specialist, orthopedisch chirurg of revalidatiearts. Voor sommige verzekeringen is een verwijsbrief voor Semi orthopedische schoenen van de Huisarts voldoende.   

   (vraag dit even na bij ons of Uw verzekering)
- U bent ouder dan 16 jaar. U heeft al orthopedische schoenen, maar u wilt deze binnen 15 maanden vervangen vanwege een medische oorzaak

- U bent jonger dan 16 jaar


Wie mag dit hulpmiddel voorschrijven?
Je huisarts (bij laagcomplexe zorg) of een orthopedisch chirurg, revalidatiearts, reumatoloog of specialist ouderengeneeskunde (bij hoogcomplexe zorg).


Krijg ik het in eigendom of in bruikleen?
Je krijgt het in eigendom.


Wat is de gebruikstermijn van orthopedische schoenen?

De minimale gebruikstermijn voor verzekerden jonger dan 16 jaar is 9 maanden.
De minimale gebruikstermijn voor verzekerden van 16 jaar of ouder is 15 maanden.
Ben je ouder dan 16 jaar, dan heb je drie maanden na verstrekking van het eerste paar recht op

Deze verbandschoenen bieden u hulp en bevorderen de genezing aan uw voet bij opgezwollen en ingezwachtelde voeten, oedemen, huiddefecten, huidontstekingen of circulatie stoornissen. De verbandschoenen bieden verlichting bij herstel van een gedeeltelijke amputatie, traumatische beschadiging of een operatieve ingreep aan uw voet.


Wanneer u klikt op het bovenstaande logo van Verband Schoenen, gaat u automatisch naar de online webshop en kunt u ze ook online bestellen!

Hier onder ziet u een kleine greep uit de collectie. Mocht u ze graag zelf willen bewonderen, kom dan langs in onze winkel en kunnen wij u persoonlijk adviseren.